Valg af svejseudstyr til hjemmet med 230v forsyningsspænding

Valg af svejseudstyr til hjemmet med 230v forsyningsspænding

Den ideelle svejsemaskine til hjemmebrug

MMA-invertersvejsere erstatter med succes den ældre generation af transformer- og rotationssvejsere. På grund af den måde, ældre typer transformer- og rotationssvejsere drives på (normalt 3-faset strømforsyning), og på grund af dimensioner og vægt, var det besværligt og ofte umuligt at bruge sådanne svejsere i hjemmet på grund af manglen på den førnævnte 3-fasede strømforsyning. Inverterteknologi i svejsemaskiner har bidraget til brugen af let og meget energieffektivt svejseudstyr i husholdningerne. På grund af deres lave vægt og enfasede strømforsyning gør invertersvejsemaskiner det muligt at bruge dem i alle husholdninger.

MMA lastemaskiner – Paton

Udvidet garanti på Patons svejseudstyr

Afdelingen for svejseudstyr på E.O. Paton Institute of Electrical Welding har udviklet en særlig serie af svejsere til hjemmeværksteder – “Economy”-serien med mærkestrømme på 160, 200 og 250 A, forsynet med 230 V spænding. Enhederne i “Economy”-serien er designet til manuel lysbuesvejsning med belagt elektrode (MMA). Kvaliteten af de anvendte komponenter (fladjernstransformere af kobber, Infineon IGBT-transistorer af høj kvalitet) gjorde det muligt for PATON at tilbyde sine kunder en garantiperiode på 5 år. PATON er den eneste producent af svejseudstyr på markedet med en garantiperiode på 5 år.

PATON-svejsere og deres funktioner

PATON-udstyret er også et af de få på markedet, der regulerer forsyningsspændingen – det er især vigtigt, når disse enheder forsynes med strøm fra generatorer og ustabile energikilder. Det er også værd at bemærke de faktiske værdier for den indstillede svejsestrøm, dvs. at enheden med en nominel strøm på 160 A ved den maksimale indstilling af strømstyringen når 160 A, som med 200A- og 250A-serierne. Mange billige MMA-svejsemaskiner på markedet får normalt omkring 70% af den nominelle strøm ved maksimal strøm ved strømreguleringsindstillingen. Det er også værd at være opmærksom på arbejdscyklussen for disse enheder. Arbejdscyklussen er maskinens arbejdstid i et givet strømområde i forhold til svejsemaskinens 10-minutters arbejdscyklus. Arbejdscyklussen for PATON Economy-svejseomformere er 40%, dvs. ca. 4 minutters arbejde ved maksimal svejsestrøm i løbet af 10 minutters svejsecyklus. Typiske værdier for konkurrenterne er 3 minutter (30%) eller 2 minutter (20%) i en 10-minutters intermittens. Enhederne kan fungere i temperaturområdet -25oC +45oC.

PATON-invertere testes under belastning under ugunstige forhold, f.eks. spændingsfald, ændringer i omgivelsestemperatur. Det er værd at nævne, hvordan elektroniske komponenter (elementer dækket med isoleringsmaling af høj kvalitet) og hovedtransformatorerne, hvis effekt er dobbelt så stor som svejserens nominelle effekt, er beskyttet. Enhederne i Economy-serien er udviklet af specialister fra designafdelingen på E.O. Paton Institute of Electrical Welding.

Economy-seriens inverterenheder overholder EMC-standarderne. Deres fordele er deres vægt (ca. 4,5 kg), energieffektivitet, der når 90%, 40% af arbejdscyklussen ved svejsning med maksimal strøm, temperaturområde -25oC +45oC, en 5-års garantiperiode på grund af brugen af elektroniske komponenter af højeste kvalitet, meget god adskillelse af elektronik fra miljøfaktorer (isolerende lakker af høj kvalitet) og meget god varmeafledning af strømkomponenterne (brug af store køleplader, der er optimalt afkølet af strømmende vand fra luften). Disse parametre bestemmer PATON-produkternes kvalitet og pålidelighed. Enheder i “Economy”-serien er en garanti for pålidelighed, når de bruges i hjemmeværksteder og små virksomheder.